Londen 2014

In het weekend van Hemelvaart hebben 14 leden van RIB Club Holland een tocht naar Londen gemaakt. De eerste dag, donderdag, begon in Duinkerke waar de RIBs te water werden gelaten. Vanaf hier werd ook het kanaal overgestoken.

Door twee hogedrukgebieden boven en onder Engeland was het mooi stabiel weer en verliep de tocht zonder enige problemen. Eenmaal aangekomen in Ramsgate is er, na een hapje een drankje, een nacht door gebracht in het gereserveerde hotel.

De volgende dag, vrijdag, was de grote dag, er werd koers gezet richting London. De wind was iets aangewakkerd en de tocht over de Noordzee was iets ruwer dan op het Kanaal maar alles verliep zeer voorspoedig. Rond 14 uur arriveerden de RIBs in Londen. Na een fotosessie, bij onder andere de Tower Bridge,  en een tankbeurt werden de boten afgemeerd in de jachthaven vlakbij de Tower Bridge. 


Zaterdag was een rustdag en hebben de leden de stad London verkend.  
Zondag stond er weer een vaardag op het programma en werd er met de boten weer koers gezet richting Duinkerke. Hier eenmaal aangekomen werden de boten weer getraillerd en kon de reis naar huis weer beginnen. 


Het was voor ieder een zeer geslaagde trip waar, mede door het mooie rustige weer, nog lang aan terug gedacht zal worden.

Bekijk hier de foto's