Pinksteren 2014 in Uitdam

In het weekend van Pinksteren heeft één boot van het forum vier dagen in Uitdam doorgebracht. Er is in totaal 290 kilometer gevaren in drie dagen.

18 boten waarvan 1 Nederlander. Het Duitse RIBforumm genaamd het Schlauchbootforum, organiseerde in het weekend van Pinksteren een weekend varen vanuit Uitdam. Op de vrijdag is er met 7 boten een tocht gemaakt naar Volendam een korte tocht maar als nog 45 kilometer gevaren.

Zaterdag is er een tocht gemaakt naar Urk. Als eerste bij Lelystad door de sluis het IJsselmeer op. Toen koers gezet richting Urk waar, na aankomst, het plaatsje bekeken kon worden. De terugreis werd er geschut bij de sluis van Enkhuizen. Vanaf hier werd vaarde de groep terug naar Uitdam.

De zondag vertrok de gehele groep, van 18 boten, richting Amsterdam. Na geschut door de Oranjesluizen vaarden de boten over het Amsterdamrijnkanaal richting jachthaven het Nieuwe Diep waar van alles was geregeld. Na aankomst in de haven en alle boten te hebben aangelegd kreeg de club een quiz onder het genot van een kop koffie of thee. Hierna werd er met 12 boten de grachten van Amsterdam ingevaren. Een tocht van 4,5 uur geheel voorbereid door de leden van de jachthaven het Nieuwe Diep. Dit was een geweldige tocht met weinig dezelfde stukken. Na deze tocht, met nog een quiz, werd in het jachthaven gebouw de antwoorden besproken van de quiz en de prijzen uitgereikt. Ook stond er nog weer koffie en thee klaar met gebak. 

Pinkstermaandag is er met 9 boten nog een tocht gemaakt naar Enkhuizen. Weer over het Markermeer en richting Enkhuizen. Hier geschut en aan de andere kant de boten afgemeerd in de jachthaven. Na een hapje en drankje in het dorpje weer terug richting Uitdam.

Het was een zeer geslaagd Pinksterweekend met mooi weer. Veel dank aan de jachthaven het Nieuwe Diep voor de geweldige tocht door Amsterdam en het Schlauchbootforum voor het organiseren van de trip. 

Bekijk hier de foto's!